In English

                   Lasityöt: Kaulakorut / Korvakorut / Soivat Ikkunariipukset / Tilaa!

Nukketeatteri Katputlin historia

Katputli on vuoden 2004 alussa Kajaaniin perustettu nukketeatteri.

Kaikki lähti siitä kun koko ikänsä maailmaa ympäri kolunnut etelän nainen Elviira Davidow halusi Kainuun luonnon rauhaan ammentamaan voimaa juuristaan. Kajaanista syntyisin oleva Elviira sai houkuteltua mukaansa animaatio taiteilija toverinsa Hanna WaldÈnin. Yhdessä he alkoivat heti Kajaaniin tultuaan valmistelemaan jo pitkään haaveena ollutta varjoteatteri musikaalia runonlaulaja Larin Parasken elämästä.

Esityksen nimeksi tuli Kielenhaltia ja yhteistyökumppaneitakin löytyi heti, Kajaanin kulttuurihanke Generaattori ja Kajaanin harrastajateatteri.

Mutta Kielenhaltian päätyttyä ei kumpikaan malttanut lähteä takaisin Etelä-Suomen hektisyyteen vaan he päättivät vielä jatkaa hiukan pitemmälle ja sitten vielä hiukan pitemmälle kunnes lopulta tulos oli tämä: Nukketeatteri Katputli.

Katputlin esityksissä on ollut mukana erilaisissa tehtävissä työttömiä työllistettyjä sekä eri alan ammattilaisia. J o alusta asti on ollut ilmeistä että haluamme esityksissämme käyttää mahdollisimman paljon autenttisia efektejä. Ja mikäs sen parempaa kuin elävät muusikot kun olemme onnekkaasti saaneet joukkoomme loistavia ammatti muusikoita.

Tällä hetkellä Katputlin toimitilat sijaitsevat Helsingissä, mutta toiminta jatkuu osittain myös Kajaanissa.