In English

                   Lasityöt: Kaulakorut / Korvakorut / Soivat Ikkunariipukset / Tilaa!

Tonttuiluja

Esitys on villin hauska seikkailu tonttujen maailmaan. Tarina ujosta pikku tontusta joka haaveilee suurista seikkailuista mutta kadottaakin lakkinsa. Mik‰ onkaan tonttu ilman lakkia? Rehellinen tonttu näyttäytyy mieluummin pylly paljaana kuin lakitta...

Esitys sisältää runsaasti taruolentoja suomen muinaisuskomuksista esim. peikoista, keijuista, vesihiisistä ja tietenkin tontuista. Tietoa on koottu tonttujen ensyklopediasta: "suuresta tonttukirjasta".

Tonttuilut esitetään himmeässä valaistuksessa, ikään kuin lämpimän tulen loisteessa. Esityksessä käytetään varjoteatterin mystiikkaa ja naamioteatterin villinhauskaa mimiikkaa.

Esityksestä on saatavilla kaksi eri versiota. Jouluinen tonttuilu, jossa tuodaan esiin jouluun liittyviä parinteitä. Tämä versio soveltuu hyvin esim. pikkujouluihin tai joulujuhliin. Saatavilla on myös ympärivuotinenversio, joka pysyttelee aihemaailmassaan suomalaisissa kansanperinteissä sekä "salaisessaî tonttutietoudessa".

Tarvitessa esitykseen voi pyytää mukaan myös jättiläistontun "Tuuvelin", joka voi toimia myös tilaisuuksien juontajana. Tuuveli liikkuu suurissa korkeuksissa, "puujalkainen" tonttumme on noin 2,50 m. korkea.

Esitys soveltuu kaikenikäisille lapsille ja lapsenmielisille. Ei vaadi suurta tilaa.