In English

                   Lasityöt: Kaulakorut / Korvakorut / Soivat Ikkunariipukset / Tilaa!

Tuulen poika Hanuman

Tuulen poika Hanuman on erityisesti lapsille suunnattu kuvallisesti valloittava pyrähdys intialaiseen mytologiseen tarinamaailmaan. Kolmen vartin mittainen esitys soveltuu myös vanhemmille katsojille. Nukketeatteri Katputli on luonut maagisen esityksen, joka käyttää hyväkseen perinteisen intialaisen varjoteatterin traditioita. Esityksessä hyödynnetään myös nykyaikaista valo- ja äänitekniikkaa. Varjonuket on valmistettu nahasta vanhalla intialaisella tekniikalla, vaikkakin kauriin nahan sijasta on käytetty poron nahkaa.

Hanuman perustuu Ramajanaan, jonka tarustoa esityksessä käytetään. Ramajana on Intian ensimmäinen kansalliseepos. Kuten Elias Lönnrot kokosi Kalevalan erillisistä runoista, niin myös runoilija Valmikin kerrotaan panneen Ramajanan kokoon useita vuosisatoja sitten hovilaulajien balladeista, jotka kertoivat Raman seikkailuista. Myöhemmin Ramajanasta on muodostunut lukuisia eri versioita, tarinan kulkeutuessa sukupolvelta toiselle muistin varassa. Pääkertomus on kuitenkin kaikissa sama, jonka kaikki Intiassa tuntevat.

Tarinan sankariksi nousee apinasotilas Hanuman. Hanuman on prinssi Raman uskollinen palvelija, joka on myös suuresti palvottu apinajumala, jonka oikeudenmukaisuutta ja lojaalisuutta ihaillaan suuresti. Hanumanilla on myös ihmeellisiä kykyjä. Hän voi muuntautua miksi vain eläimeksi ja kasvaa suurensuureksi ja myös kutistua aivan pikkiriikkiseksi. Tuulen jumalan poikana Hanumanilla on myös kyky loikkia yli merten, ja hänen valtaisa häntänsä on niin pitkä että sen päätä ei melkein näy…

Kesto:
30 min.